Monday, June 11, 2012

Superwoman PART IIILagi ciri-ciri SUPERB nya seseorang itu adalah apabila dia tabah mengharungi ujian yang mendatang! Ya, bukanlah mudah untuk menjadi 'superwoman' sehebat Siti Khadijah, sehebat Aisyah humaira', sehebat Fatimah Az-zahra, sehebat Maryam, sehebat Asiah isteri kepada firaun.

Tetapi sekurang-kurangnya kita berusaha. Yang pastinya ujian yang Allah kurniakan pada wanita hebat ini adalah sgt jauh bezanya jika nak dibandingkan dgn ujian yang Allah timpakan pada kita. Bak kata omputih "small matter". Walaubagaimanapun, jika kita boleh hadapi ujian ini dengan "petik jari je" ...hmm... memang andalah yg dicari-cari selama ini untuk ke ujian yg hebat seterusnya..bukan saja melayakkan diri ke ujian yang seterusnya tetapi juga dikurniakan 'ganjaran' atau 'hadiah' yang hebat!


*vavavava..yang tukang taip ni pong kena sentiasa beringat juga sebab kadang-kadang diri ini alpa dan mudah 'kesot hati' bila ditimpakan ujian. Allahuakabar! lemahnya diri..walau apa pun sama-samalah kita berusaha!


1 comment: